Huidig moment, prachtig moment

Terwijl ik hier zit, verlang ik er niet naar om ergens anders te zijn; ik word niet meegetrokken door de toekomst of het verleden. Ik zit hier en weet waar ik ben. Dat is heel belangrijk. We hebben de neiging om in de toekomst te leven, niet nu. We zeggen: wacht maar tot ik klaar ben met mijn opleiding en ben gepromoveerd; dan ga ik pas echt leven. En als we dat eenmaal hebben bereikt- zo makkelijk was dat niet-zeggen we tegen ons zelf; Ik moet eerst een baan krijgen om werkelijk aan mijn leven te kunnen beginnen. Na de baan komt een auto, en na de auto een huis. We zijn niet in staat om in het huidige moment te leven.  Vaak stellen we het gevoel dat we leven uit naar de toekomst, de verre toekomst en we weten niet wanneer die komt. Het is alsof nu niet het moment  is om te leven. Misschien leven we ons hele leven niet. Het enige moment waarop je kunt leven, is het huidige moment.  ( Uit: Relaxen Thich Nhat Hanh)

De foto’s die ik bij de maand mei heb gezet, zijn nu gemaakt, en zie wat een schoonheid en pracht we rondom ons hebben. Straks komen er blaadjes en vruchten aan, en gaan de blaadjes weer vallen, en zijn de takken kaal, tot het voorjaar er weer komt en opnieuw deze prachtige bloesems tevoorschijn komen.  Ze zijn er nu! Op dit moment, kijk, kijk ,kijk en weet het!

Geniet van het moment en geef jezelf daar de tijd voor en rust! Sta erbij stil…..

Spreuk: Het leven is wat er gebeurt terwijl je andere plannen aan het maken bent. (John Lennon)

Ademoefening:  Adem eens een keer diep in….. en adem uit…. Adem zo lang mogelijk uit. Daarna pas weer in. Doe dit een paar keer en je zult merken dat je je al anders voelt. Waarschijnlijk beter. Gebruik bij je adem je middenrif om de lucht nog verder uit je longen te persen. Laat vervolgens de adem als vanzelf weer naar binnen stromen. Dit lijkt de omgekeerde weg, maar dit is eigenlijk de gebruikelijke weg. Adem hoef je niet te halen, deze komt vanzelf als je goed uitademt. Kinderen doen het automatisch. ( uit: De Lol van het lachen, Saskia van Velzen)

Verhaaltje: De echt bloem.

Toen de koningin van Sheba bezoek kreeg van de beroemde Salomo, die zij dolgraag in wijsheid wilde overtreffen, gaf ze hem een soort raadsel op.

Ze bracht hem naar een vertrek in haar paleis dat door buitengewone kunstenaars met kunstbloemen was gevuld. Het was een wonderlijke weide waarop een zee van geurende bloemen zachtjes wuifde in een briesje van eveneens kunstmatige oorsprong. De koningin sprak: Dat is het raadsel: een van deze bloemen is echt, kun je me die aanwijzen?  Salomo keek aandachtig om zich heen. Hij deed een beroep op al zijn zintuigen en concentreerde zich tot het uiterste, maar kon de echte bloem er niet uithalen. Hij begon hevig te transpireren en zei daarom tegen de koningin Sheba: Het is hier buitengewoon warm. Zou U een van uw dienaren kunnen vragen om een raam open te doen?

De koningin gaf opdracht een raam open te zetten. Dat is de echte  bloem, sprak koning Salomo even later. Hij kon zich niet vergissen. Een  bij die door het raam naar binnen was gevlogen, was op de enige echt bloem neergedaald. (uit: De overkant BMC groep )