Di: 09.30-10.30 | 19.00-20.00 | 20.15-21.15 Wo: 10.00-11.00 | 19.00-20.00 | 20.15-21.15 Do: 13:30-14:30 | 16.15-17.15 | 17.30-18.30

Wat is Hatha Yoga

Hatha betekent in het Sanskriet, zon en maan, ha = zon, tha=maan, een evenwicht tussen twee tegengestelden, een ja en een nee, een zwart en een wit.
Yoga betekent verbinding, verenigen, een juk.
Dus yoga is een verbinding tussen twee tegengestelden, een dualiteit, een lichaam en een geest.
Hatha Yoga is de meest westerse vorm van yoga.
Het is de beoefening van lichaamshoudingen, staand, zittend en liggend (asana’s) en adem en ontspanningsoefeningen. En de bewustwording hiervan.
Meditatie is een onderdeel van yoga, meestal een afronding om de eenheid van lichaam en geest te ervaren en te voelen.

Wie ben ik?

Ik ben Sari, een vrouw van midden 60 jaar, geboren in Indonesië en woonachtig in Goes. Verder ben ik getrouwd met Ate en moeder van twee prachtige kinderen (Anne) en (Adriaan). Beiden studeren nog en wonen niet meer thuis.

Sari de Bourgraaf-de Graag van Hatha Yoga ZeelandNa de middelbare school heb ik in Huizen de studie ergotherapie gedaan, en daarna in Amsterdam aan de slag als creatief/ergotherapeut op een PAAZ afdeling psychiatrie. In 1982 zijn we naar Goes verhuisd, de plaats waar zowel mijn man als ik op de middelbare school zaten.
Hier kreeg ik een baan in het psychiatrisch ziekenhuis in Goes, nu Emergis genaamd.

In 1990 ben ik begonnen met de yogaopleiding, nadat ik zelf yogalessen had gevolgd bij een vriendin van mij. Dit beviel me zo goed , dat ik zelf ook les wilde gaan geven. Ik heb de Saswitha opleiding gekozen in Zeist, welke nu in Bilthoven is gevestigd. Na een jaar opleiding ben ik mijn vriendin al gaan vervangen, en ben nu nog steeds yogadocent op die groep. Ik heb de opleiding afgerond en heb veel bij -en nascholingen gevolgd.

Hier in Zeeland heb ik mede de Hatha Yoga federatie opgezet, een groep yogadocenten die elkaar regelmatig les en intervisies geeft. Naast mijn werk als leidinggevende in de zorg, nu de gehandicaptenzorg, geef ik in de avonduren de yogalessen. Voor mij een prima balans tussen hoofd en lichaam. Na de yoga les voel ik me steeds weer energieker en rustiger dan voor de lessen. Prachtig toch?

Ik hou van kunst en mensen, en doe graag dingen met mijn handen. In de zomer zitten mijn man en ik op het water en zeilen over de baren.
Leergierig als ik ben, volg ik graag de bijscholingen op yoga gebied. Zo heb ik mindfullness als laatste scholing gedaan en volgde ik ademlessen en schilder , meditatie en yoga -dagen.

Mijn visie op yoga: Geniet en ontspan en kom tot jezelf. Geef jezelf jouw eigen aandacht en heb respect voor jezelf. Niks moet, en besef: alles wat jij aandacht geeft, groeit!

Download hier het inschrijfformulier »