Rust

Rust is het thema voor dit seizoen, 2022-2023.

Ik merk bij mezelf dat ik hier veel behoefte aan heb, zeker na de hectiek van de corona en alles wat daar om heen draait. Vooral rust in mijn gedachten, het loslaten van veel moeten. Soms heb je het gevoel dat je als een wervelwind door elke dag raast. Vind je onvoldoende tijd om op je eigen behoeften te focussen. Of soms als je in je bed ligt, voel je je gespannen en dat je moeite hebt om in slaap te komen. Als je dit bekend in de oren klinkt , is het tijd om voor je eigen welzijn te zorgen, zowel, mentaal, als fysiek emotioneel als spiritueel. Wat ik met jullie wil gaan doen in dit nieuwe yoga seizoen, is,  om je rustgevende tips te geven die je gemakkelijk kan uitvoeren, praktische adviezen en inspirerende uitspraken. Ze zijn bedoeld om een diepgaander gevoel van rust in je leven te brengen.

Ik weet van de hatha yoga dat je een evenwicht opzoekt tussen inspanning en ontspanning. De oefeningen horen daar zeker bij, om zo bij de ontspanning te komen. Niet teveel, maar voldoende om je lichaam te voelen, en je door de bewegingen, soepeler te gaan voelen.

Zoals velen van jullie weten, bouw ik de lessen zo op, dat je eerst bij jezelf komt, aandacht hebt voor jezelf en dan oefeningen gaat doen en afsluitend de eindontspanning ervaart.

Wat ik het vorig seizoen in mijn blogs heb behandeld is het achtvoudig pad van Patjanjali, wat ik eerst af wil maken.

Mocht je vragen hebben, of dat je iets vindt van iets, deel het alsjeblieft, zodat we er wat mee kunnen doen. Ik sta er voor open.

De lestijden en plaatsen zijn hetzelfde als vorig jaar en de stoelyoga doe ik nog steeds thuis, in kleine groepjes. De strippenkaart wil ik zo houden, € 100 euro voor 10 lessen, en als je er bent teken je zelf  af.

Ik hoop dat we een stabiel, leuk seizoen tegemoet gaan, zonder echte haperingen en zorg alsjeblieft voor je eigen welzijn !

Lieve groet, Sari de Bourgraaf.

Sari1112@zeelandnet.nl. telefoon: 06 51047591

Website: hatha-yoga-zeeland.nl