Mudra


Lieve mensen,

Dit seizoen zou ik graag met jullie de handmudra’s  willen gaan beoefenen. Naast de gewone oefeningen, asana’s en meditaties en ontspanningsoefeningen natuurlijk.

Wat zijn mudra’s eigenlijk?

Mudra’s zijn speciale houdingen van vingers en handen, ze veranderen onze handen als het ware in krachtbronnen.

Net als lichaamshoudingen bij yoga versterken ze in een paar minuten doelgericht de stroom van levensenergie, vergroten ze onze kracht op alle niveaus en doen ze stress afnemen.

 

Ik gebruik hiervoor de kennis uit het  boekje van Gertrud Hirschi, mudra’s voor lichaam, geest en ziel. Hiernaast heb ik het mudra werkboek van haar en een boek; gezondheid in onze handen door Kim da Silva geschreven.

In het seizoen zal ik jullie de handmudra’s aanleren, zodat je ze zelf kunt gaan gebruiken. Elke maand zal ik in mijn blog op de website een handmudra uitgebreid beschrijven en een foto, of tekening erbij maken.

Het leuke van mudra’s beoefenen, dat je ze altijd kan doen, zonder veel moeite. Zelfs als je mee rijdt of in de trein zit of buiten in de natuur bent. Wie weet maak ik wel een set kaarten voor jullie die je kan gebruiken, ik denk erover….

Ik hoop dat jullie een goede zomer achter de rug hebben, en veel mooie ervaringen heb mogen opdoen, ik wel, veel met de kleinkinderen bezig geweest en rustig aan gedaan. Regelmatig mijn oefeningen gedaan en gemerkt dat dat wel nodig was, want wat wordt een mens gauw stijf.

Mochten jullie zelf wensen hebben, vertel ze me dan, dat vind ik leuk en heb dan het gevoel dat ik de lessen passend maak voor jullie!

Hopelijk krijgen we een mooi seizoen, wat jullie voldoening geeft en plezier, op die manier zal ik het ook krijgen.

 

Met een lieve yoga groet,

 

Sari de Bourgraaf

En lees de blogs maar op mijn website www.hatha-yoga-zeeland.nl