Liefde

Visualiseer de kleur rood,  een mozaïek, mandala of tapijt in verschillende kleuren rood. Of een boeket met rode rozen. Richt je daar een poosje op met al je zintuigen. Rood versterkt , verwarmt en verruimt het hart en geeft je moed je open te stellen en vertrouwen te hebben.

Rood is de kleur van de liefde, denk aan Valentijn, met al die rode harten.

Wanner je hartklachten hebt is rust nemen wel heel belangrijk, zeg eens een keer nee, en je hoeft niet aan alle verplichtingen mee te doen. Rust kan moeilijk zijn, zeker voor diegenen die altijd iets willen doen. Geef jezelf eens tijd, of luister eens naar mooie muziek. Een visualisatie kan je ook helpen.

Oefening: Stel je voor dat er zich in je hart een rode rozenknop bevindt. Telkens wanneer je uitademt, ontvouwt er een blad, tot de bloem helemaal open is. De bladeren vormen een rozet en dat wordt met elke ademtocht iets groter, tot de bloem meer dan levensgroot op je borst ligt. Je kunt zelfs het gewicht voelen. Zoals je borst bij het ademen ritmisch rijst en daalt, zo beweegt de bloem ook. Misschien kun je je zelfs de geur van de roos voorstellen.

Affirmatie: Ik heb de tijd en de rust om naar mooie dingen te kijken en er rustig van te genieten.